Pro-Pulsion is een band uit het midden van Nederland. Pro-Pulsion speelt praise- & worship in een vorm die vooral gericht is op jonge mensen. Je komt ons vooral tegen in jongerendiensten en jeugdkerken.

De band bestaat sinds januari 2000 en heeft sinds die tijd in verschillende samenstellingen gespeeld. Pro-Pulsion richt zich op jongeren. Dit doen wij omdat jongeren de gemeente van de toekomst zijn. Jongeren komen in deze tijd vrij gemakkelijk in aanraking met zaken die hen van Jezus kunnen afhouden (TV, internet, sex, drugs, alcohol, etc) Daarom willen we juist hen aansporen om hun leven met Jezus te delen en Hem te aanbidden. Niet alleen door het zingen van praise&worship songs, maar als een manier van leven. Muziek kan daarbij wel een belangrijke rol spelen. Jongeren luisteren veel naar muziek en zijn gevoelig voor aansprekende melodieën. Pro-Pulsion speelt diverse muziekstijlen die passen bij het muziekbeeld van deze tijd. Wij geloven dat muziek op zichzelf door God is gegeven. Wij kunnen dat zowel positief als negatief gebruiken. Hiermee is onze overtuiging dat de muziekstijl zelf niet goed of fout is, maar hoe het gebruikt wordt bepaalt het effect. Wij geloven dat wij eigentijdse muziekstijlen mogen gebruiken om de Naam van onze God te verhogen. Hierdoor zal de stijl of het volume van Pro-Pulsion niet iedereen aanspreken. Toch is onze ervaring dat niet alleen jongeren, door de passie van Pro-Pulsion voor God, worden geraakt.

Pro-Pulsion speelt opwekkingsnummers in een eigentijds jasje, covers van bekende worshipsongs en eigen praisenummers. Op deze manier kan Pro-Pulsion een jongerendienst of een avondvullend programma verzorgen op een manier die jongeren aanspreekt.
Pro-Pulsion geeft er de voorkeur aan om zelf de nummers voor de dienst (op basis van een thema/onderwerp) samen te stellen. Zo kan de band rekening houden met opbouw van nummers, toonsoorten en mogelijkheden om nummers achter elkaar te kunnen spelen, om op deze manier de aanbidding zo goed mogelijk te kunnen leiden.
Pro-Pulsion heeft als doel om niet zomaar liedjes te spelen maar de aanbidding te leiden. Dit houdt in dat de band zich het prettigst voelt wanneer zij een tijdsblok krijgen voor praise&worship. Op deze manier kan de band inspelen op wat er gebeurt tijdens een dienst/avond. Pro-Pulsion heeft de nodige ervaring in het leiden van de aanbidding.